Over ons

Wie wij zijn

Over ons

BioCore is gevestigd in Amsterdam en is onderdeel van de Duitse BayWa Group. Wij leveren biologische agrarische grondstoffen aan de feed-, food en pet food industrie. BioCore heeft een sterk internationaal netwerk, met vestigingen in Spanje en Oekraine en werken samen met een aantal zuster bedrijven in Engeland, Polen, Duitsland, Italie en Spanje.

Biologisch is onze kern, wij borgen de kwaliteit, zorgen ervoor dat de lijnen zo kort en direct mogelijk zijn en werken nauw samen met onze partners. Kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn andere voorwaarden waar wij naar handelen. Via onze vestigingen in Spanje en Oekraine, maar ook via onze zusterbedrijven kunnen wij direct contact leggen met de biologische boeren en coöperaties. Dit zorgt voor korte en transparante lijnen.

Onze kwaliteitsafdeling zorgt ervoor, in nauwe samenwerking met de handelaren, dat wij onze kwaliteit goed borgen. Wij leveren de agrarische grondstoffen direct aan de eindgebruiker om daarmee de logistieke bewegingen zo efficiënt mogelijk te houden. Onze partijen blijven in opslag en transport altijd gescheiden van elkaar, waardoor de partijen goed traceerbaar blijven.

GROTER GEHEEL

BioCore – Onderdeel van Tracomex

Op 1 januari 2017 werd BayWa eigenaar van Tracomex. BayWa is beursgenoteerd en richt zich op landbouw, energie en bouwmaterialen.

BayWa is met meer dan 17.000 werknemers in meer dan 40 verschillende landen actief. Cefetra Group vormt de business unit voor alle internationale agro-handelsactiviteiten waarin wij opereren, en heeft haar kantoor in Rotterdam. Toonaangevende merken van de groep zijn: TRACOMEX, BIOCORE, RIVEKA, THENERGY, CEFETRA, PREMIUM CROPS en ROYAL INGREDIENTS GROUP. Deze onafhankelijke merken werken nauw samen om zo de best mogelijke service aan onze klanten te kunnen garanderen.

filosofie

Onze cultuur

Wij staan dagelijks in de markt van biologische grondstoffen, daardoor weten wij wat er speelt. Wij luisteren goed naar onze klanten en leveranciers en spelen in op de recente ontwikkelingen. Met ons team kunnen wij snel schakelen en kunnen wij zowel de producenten als onze klanten bijstaan met raad en daad. Korte lijnen, luisteren en internationeel weten wat er speelt, zorgt ervoor dat wij snel kunnen schakelen.

Biologisch zit al jaren verankerd in ons DNA, dit in combinatie met economisch denken moet ons en de biologische markt verder stuwen. Onze geschiedenis, de manier waarop wij onze partners benaderen en de waarde die wij hechten aan een transparante samenwerking met onze klanten maakt het verschil.

MOGELIJKHEDEN

Interesse in een carrière bij BioCore?

Bij BioCore waarderen we competente, ambitieuze en ondernemende mensen. Onze mensen maken het verschil.

Wij groeien alleen als organisatie, als we ook onze mensen de mogelijkheid geven om te groeien. Daarom focussen we voortdurend op jouw ontwikkeling om ons team verder te versterken.

Diversiteit staat voorop

Bij BioCore krijgt iedereen dezelfde kansen. We zorgen ervoor dat de beste persoon op de juiste plek zit. We streven naar een organisatie die zo divers mogelijk is, waarbij iedereen zijn of haar unieke talenten kan benutten. En waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen.